Skip to content

Revalidatie na COVID-19

Een besmetting met het coronavirus kan veel impact hebben op de fysieke gezondheid. Aanhoudende vermoeidheid, verminderde kracht of ademhalingsproblemen zijn veel voorkomende klachten die mensen ervaren na een coronabesmetting. De klachten kunnen langdurig aanhouden, daarom is het ook aan te raden om zo snel mogelijk te starten met revalideren. Fysiotherapie Berghuis biedt een behandeltraject specifiek ontwikkeld voor mensen die klachten ervaren na een besmetting met het coronavirus. Door middel van een revalidatie traject kunnen we er samen voor zorgen dat de klachten afnemen en u sneller weer terug kunt keren naar de normale belasting in het dagelijks leven.

Fysiotherapie kan helpen bij het herstel

Na een langdurige ziekte door COVID-19 is het verstandig om te starten met revalideren. Klachten waarbij wij u goed kunnen ondersteunen zijn:

  • Gevoel van vermoeidheid
  • Benauwdheid of kortademigheid
  • Verminderde conditie
  • Afname van ademspierkracht
  • Verminderde longcapaciteit
  • Moeite met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten
  • Verminderde spierkracht

Hoe ziet het revalidatie programma eruit?

Het programma begint met een intake, waarin we samen bekijken wat de belangrijkste factoren zijn om te oefenen. Daarna wordt samen met een van onze fysiotherapeuten een behandelplan opgesteld, afgestemd op uw mogelijkheden en doelen. Het verbeteren van uw belastbaarheid staat hierin voorop. Veel patiënten merken dat het gedoseerd opbouwen van spierkracht en conditie een verbetering geeft in klachten. Daarnaast kan het aanleren van goede ademhalingstechnieken de kortademigheid verminderen.

Wanneer komt u hiervoor in aanmerking?

U komt in aanmerking voor revalidatie wanneer u een verwijzing heeft van de huisarts of specialist. In dit geval heeft u recht op 50 behandelingen. Aan de hand van de intake wordt er samen bepaald wat het beste behandelplan is. In onze oefenzaal beschikken wij over ruime mogelijkheden om te werken aan kracht en conditie!

Wilt u meer weten over het programma? Neem dan contact op met ons via 0314 366 333 of info@fysio-berghuis.nl